Askerlerimizin yerini kim bildirdi?

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 95. Gün geride bırakılırken, TSK bugüne kadar 18 şehit verdi. Türk askerini doğrudan hedef alan saldırıların ardından Ankara ilk olarak, "Askerin yerini kim bildirdi?" sorusuna yanıt arıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Kasım 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askerlerimizin yerini kim bildirdi?

Ancak bu sorunun yanıtına ulaşmak hayli zor. Çok farklı ülke ve grupların yer aldığı Suriye sınır gerisinde Türk askeri açık bir harekat yürütüyor ve olası kazalarla karşı karşıya kalmamak için de bulunulan alan Suriye'de uluslararası koalisyon ve Rusya dahil tüm taraflarla paylaşılıyor. Yine Esed rejimi de Türk askeriyle karşı karşıya kalmak istemediği için bu alanları yakından izliyor.

AÇIK HAREKAT YÜRÜTÜLÜYOR

Kaynaklar, "Saha çok karışık. DEAŞ'a karşı mücadele yürüttüğünü söyleyen gruplar da öyle. Bir örgüt de Türk askerinin yerine dair bu bilgiyi paylaşmış olabilir, grupların içine sızmalar da olmuş olabilir. Bir başka ülkenin özel unsuru da vermiş olabilir. Sonuçta tüm grupların steril olduğunu söyleyemeyiz. Ama bununla beraber Türk askerinin bulunduğu yer de bir sır değil" diyorlar.

Şİİ MİLİSLERLE KARŞILAŞMA TEHDİDİ

El Bab operasyonunda risk ise artmış durumda. Çok dile getirilmemekle birlikte Irak'ta savılan mezhebi gerilimin Suriye'de El Bab'da tırmanmasının an meselesi olduğu belirtiliyor. Bu doğrultuda her kesim temkinli ilerliyor. Operasyonun en kritik yanı, Rejimin El Bab'ı ele geçirmek için öne sürdüğü Şii milislerle Türk askerinin karşılaşması ihtimali olarak görülüyor. El Bab civarında Türk askerinin 10 kilometre ötesinde Hizbullah, Zeynebiye, Fatımiler, Elu'l Fadl el Abbas, Havsiler, Müçteba başta olmak üzere çok sayıda Şii milis grubunun toplandığı belirtiliyor.

Kiymet Sezer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber